We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Plou

by TanStuPids

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €1.50 EUR  or more

     

1.
Plou 03:30
Plou i sempre plou en el meu cap jo que mai us vaig fer res jo que passava per ací Gris tot em sembla quasi gris el present és el passat i tot ho han fet en quatre dies Plou i sempre plou sobre banyat però avui ja n'estic fart repartirem la pluja i sol i trencarem les normes que ens han fet uns pocs i ara... Plou sobre el cap de tanta gent gent que ja n'aguante més que no suporta tanta pluja Sol arribarà el nostre sol potser a algú no agradarà però és la vida que us espera.
2.
Ulls 03:20
Encara puc veure els teus ulls tan obscurs i tant absents la nit que et vaig deixar anar. Em vaig quedar segut tot sol mirant el gel dins d’aquell got que es va desfer com tu i jo. I recorde que em vas dir -no has de tindre por de mi, trobaré el meu camí-, sense pluja no hi ha sol sense fred no hi ha calor. Des d’aleshores pense si estaràs bé en el teu destí si hauràs trobat per fi la pau. Van ser tants anys sense dormir cremant els dies i les nits no vam poder fugi d'allí I recorde que em vas dir -no has de tindre por de mi, trobaré el meu camí-, sense pluja no hi ha sol sense fred no hi ha calor. però encara, els teus llavis tremolar en tants viatges quan entrava tot dins del teu cos I ara que han passat els anys t'he trobat i no he pogut veure vida en els teus ulls. Però un somriure trist i lent en cridar fort el teu nom va esclatar en mil records. I recorde que em vas dir -no has de tindre por de mi, trobaré el meu camí-, sense pluja no hi ha sol sense fred no hi ha calor.

about

(valencià/català)

El trio de Castelló ens avancen un parell de cançons que seran en el seu nou 'extended play' que titularan "Plou", i justament ho fan amb la cançó que dóna títol al EP, format amb el qual se senten molt còmodes recordant les fórmules de treball dels grups en els anys 60 o 80.

La formació estabilitzada, després de la bona acceptació que va obtenir el seu anterior EP "TanStuPids", amb Joan Villalonga al piano, teclats i veu, Diego Barberà al baix i veu, i Tico Porcar a la bateria i veu. Tots cantant, com en l'anterior disc, i amb el seu segell inconfusible "pop alternatiu sense guitarres", amb lletres intel·ligents i compromeses.

La idea creativa ha tingut molt bon acolliment dins el món més indie i, com no, dins dels circuits de música en valencià; amb aquest "Plou", i ara amb aquesta frescor musical i la plena vigència de la cançó, es plantegen la seua entrada dins del circuit musical català.

"sempre PLOU sobre banyat"

"Plou" tracta sobre la situació que ens està caient a sobre, de com sempre ens toca a nosaltres (I sempre plou sobre banyat), com ens anem cansant d'això (gent que ja no aguanta més), com sortirem d'ací, trencant aquestes normes (repartirem la pluja i sol), i com, potser, no serà al gust de tots; i cap al final, les segones veus "plou sobre banyat" es van imposant fent-se més presents. Com en les èpoques de la millor cançó protesta. Cançó, sempre en clau de pop, amb lletres compromeses.

Plou
i sempre plou en el meu cap
jo que mai us vaig fer res
jo que passava per ací

Gris
tot em sembla quasi gris
el present és el passat
i tot ho han fet en quatre dies

Plou
i sempre plou sobre banyat
però avui ja n'estic fart
repartirem la pluja i sol
i trencarem les normes
que ens han fet uns pocs i ara...

Plou
sobre el cap de tanta gent
gent que ja n'aguante més
que no suporta tanta pluja

Sol
arribarà el nostre sol
potser a algú no agradarà
però és la vida que us espera.

L'altra cançó d'avenç del disc és "Ulls" que parla sobre una parella que es varen conèixer als anys 80, una década plena de creativitat, de ganes de llibertat i d'experimentació amb drogues i que, després de molts anys, tornen a trobar-se. Una cançó que el públic sempre els demana en les seues actuacions.
_______________
(castellano)

El trío de Castelló nos avanzan un par de canciones que estarán en su nuevo 'extended play' que titularán "Plou", y justamente lo hacen con la canción que da título al EP, formato con el que se sienten muy cómodos recordando las formulas habituales de los grupos en los años 60 u 80.

La formación estabilizada, despues de la óptima acceptación que obtuvo su anterior EP "TanStuPids", con Joan Villalonga al piano, teclados y voz, Diego Barberà al bajo y voz, y Tico Porcar a la batería y voz. Todos cantando, como en el anterior disco, y con su sello inconfundible de "pop alternativo sin guitarras", con letras inteligentes y comprometidas.

La idea creativa ha tenido muy buena acogida dentro del mundo más indie y, como no, dentro de los circuitos de música en valenciano; con este "Plou", y ahora con esta frescura musical y la plena vigencia de la letra de la canción, se plantean su entrada dentro del circuito musical catalán.

"sempre PLOU sobre banyat" (siempre LLUEVE sobre mojado)

"Plou" trata sobre la situación que nos está cayendo encima, de cómo siempre nos toca a nosotros (I sempre plou sobre banyat), cómo nos vamos cansando de ello (gent que ja no aguanta més), de cómo saldremos de esta, rompiendo esas normas (repartirem la pluja i sol), y cómo, quizás, no vaya a ser del gusto de todos; hacia el final las segundas voces "plou sobre banyat" se van imponiendo haciéndose más presentes. Como en las mejores épocas de la canción de protesta. Pieza, siempre en clave de pop, con letra comprometida.

Plou (Llueve)
i sempre plou en el meu cap (y siempre llueve en mi cabeza)
jo que mai us vaig fer res (yo que nunca os hice nada)
jo que passava per ací (yo que pasaba por aquí

Gris (Gris)
tot em sembla quasi gris (todo me parece casi gris)
el present és el passat (el presente es el pasado)
i tot ho han fet en quatre dies (y todo lo han hecho en cuatro días)

Plou (Llueve)
i sempre plou sobre banyat (y siempre llueve sobre mojado)
però avui ja n'estic fart (pero hoy ya estoy harto)
repartirem la pluja i sol (repartiremosla lluvia y el sol)
i trencarem les normes (romperemos las normas)
que ens han fet uns pocs i ara... (que nos han hecho unos pocos y ahora...)

Plou (Llueve)
sobre el cap de tanta gent (sobre la cabeza de tanta gente)
gent que ja n'aguante més (gente que ya no aguanta más)
que no suporta tanta pluja (que no soporta tanta lluvia)

Sol (Sol)
arribarà el nostre sol (llegará nuestro sol)
potser a algú no agradarà (puede que a alguno no le gustará)
però és la vida que us espera. (pero es la vida que os espera.)

La otra canción avance del disco es "Ulls" que narra sobre una pareja que se conocieron en los años 80, una decada llena de creatividad, de ansias de libertad y de experimentación con las drogas y que, después de muchos años se reencuentran. Una canción que su público en los directos siempre les piden.
Estos temas están grabados en "The Studio" de Burriana con Kike Barberà, como ingeniero de sonido, durante los primeros meses de este 13.
______________________________

credits

released April 4, 2013

Joan Villalonga al piano, teclats i veu,
Diego Barberà al baix i veu,
i Tico Porcar a la bateria i veu.

Enregistrades a "The Studio" de Burriana amb en Kike Barberà,
com a enginyer de so, als primers mesos d’aquest 13.

license

all rights reserved

tags

about

TanStuPids Castellón De La Plana, Spain

contact / help

Contact TanStuPids

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like TanStuPids, you may also like: